ONTDEK HET ZELF

ONS VERHAAL

Wij hebben een oud dijkpand omgetoverd tot een modern drankparadijs.
Bij ons gaat het om beleving. Wij willen dat onze klanten de drankwereld kunnen beleven. Daarom hebben wij in onze winkel dan ook echte ´beleefplekken´ gecreëerd.

ONTDEK HET ZELF

HET VERHAAL

Het verhaal van nieuwe Bourgondiërs Niels van Heteren, Marc Commandeur en Marco Leeuwenburgh begon in 2011. Niels werkte naast zijn studie vanaf zijn 18e in een slijterij. In deze tijd ontwikkelde hij een grote passie voor alle dranken die in de winkel stonden. In deze tijd leerde hij ook Marco Leeuwenburgh kennen. Marco was zijn leidinggevende en stond hetzelfde in het leven als Niels en deelde zijn passie voor de dranken.

HOE HET BEGON

VAN FANTASIE TOT WERKELIJKHEID

Niels begon steeds meer met het fantaseren van een eigen drankenspeciaalzaak dat direct in het pand ook een proeflokaal zou moeten hebben. Hij zag voor zich hoe hij door middel van proeverijen zijn enthousiasme en passie direct kon delen met de mensen. In deze tijd deelde Niels zijn droom ook met Marc Commandeur, een goede vriend van hem. Marc, eigenaar van Rons Bloemensjop, is een ondernemer in hart en nieren en raakte ook enthousiast van dit plan. Samen begonnen Niels en Marc een bedrijf dat zich specialiseerde in de online verkoop van wijn, accessoires en gadgets gerelateerd aan wijn en proeverijen. Vooral dat laatste bouwden ze steeds meer uit en al snel werden er meerdere proeverijen per week gegeven. Eerst alleen op het gebied van wijn en later werden ook bierproeverijen gegeven.

ONTDEK HET ZELF

DE NIEUWE BOURGONDIËRS

Waar komt dan de naam ‘De Nieuwe Bourgondiër’ vandaan? Wij denken dat wij nieuwe Bourgondiërs zijn. Mensen die houden van gezelligheid, lekker eten en uiteraard lekker drinken. Maar wel op een bewuste manier. De oude Bourgondiërs wilden toch wel iets te veel eten en drinken. Vaak werd er jarenlang dezelfde kratten pils of dozen wijn in de kast gezet. Het moest zo goedkoop mogelijk want het ging ook snel weer op. Nieuwe Bourgondiërs zijn bereid om net iets meer te besteden aan een goed biertje of een goede fles wijn. Zij willen liever kwaliteit dan kwantiteit. Dus echt bewust genieten. Hetzelfde geldt voor het eten. Geen kiloknallers maar kwaliteit. Kortom, uiteraard genieten wij van het leven maar proberen dat toch op een bewuste manier te doen.

HET LAATSTE NIEUWS

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang elke week als eerste nieuws over aankomende themaproeverijen, workshops, acties, aankondigingen en nieuwe producten. Verder zullen we bijzondere verhalen en achtergronden van onze producten delen. Tot slot zal er ook de wekelijkse column van Niels te lezen zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

DE GEZICHTEN ERACHTER

LEER ONS KENNEN

NIELS

De wandelende encyclopedie met alles wat maar met drank te maken heeft. Het maakt niet uit of het over wijn, bier, whisky, rum of zelfs jenever gaat. Niels weet precies hoe het gemaakt is, welke soorten er zijn en waar het vandaan komt. Zijn ogen beginnen te twinkelen als hij aan het vertellen gaat en geeft de proeverijen dan ook met vol enthousiasme.

MARC

Een ondernemer in hart en nieren. Het maakt niet uit of het over bloemen of over wijn gaat. Marc ziet kansen, bedenkt evenementen en denkt in oplossingen. Uiteraard lust Marc ook graag een wijntje, biertje, rummetje of whiskietje. Een echte Bourgondiër die hard werkt en van het leven geniet.