Zaterdag 3 juni – Kika Fundraise

Tijd: 15:00-21:00

Entree: donatie naar keuze aan KiKa

Locatie: Terras De Nieuwe Bourgondiër

Wellicht heeft u het spaarvarkentje bij onze kassa weleens zien staan met ”Munten voor KiKa”. Onze eigen Niels gaat in november de New York Marathon lopen. Deze gaat hij lopen voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Hiervoor dient hij geld op te halen. Om zoveel mogelijk geld op te halen heeft Niels ervoor gekozen om in plaats van te collecteren een aantal sportieve challenges te doen om hiermee geld op te halen.  Eén van die challenges is 7 marathons in 7 dagen lopen.

Op zaterdag 3 juni loopt hij zijn 7e marathon op de 7e dag. Als afsluiter organiseren wij op deze dag een heuse KiKa party op ons terras. Wij kleden het terras aan en proberen op deze dag zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Allereerst vragen wij als entree een donatie naar eigen keuze op Niels zijn KiKa pagina. Verder zullen wij op deze dag 20% van de omzet die we met de KiKa party generen doneren aan KiKa.

De challenges van Niels op een rij:

December (2022): 7 halve marathons in 7 dagen (volbracht)

April: Rotterdam Marathon <2:45 (volbracht)

Juni: 7 marathons in 7 dagen

Juli: Ultra Marathon 58km

September: Ultra Marathon 100km

Oktober: Ironman Barcelona

November: New York Marathon <2:30

Zondag 11 juni – Bob Ross Schilder Workshop

Tijd: 14:00 – 16:00

Prijs: € 50,00 per persoon
Locatie: Proeflokaal

Wie kent Bob Ross niet! De flamboyante schilder was wekelijks op de televisie te zien met zijn iconische haar en prachtige schilderijen. Het succes van zijn serie kwam vermoedelijk door Bob Ross zelf. Hij was een opvallende persoonlijkheid en zat boordevol vriendelijke uitspraken. Zo duidde hij een boompje dat hij zojuist had geschilderd bij voorkeur aan als een “happy little tree”. Het boompje was echter pas écht vrolijk als Ross er nog een boompje naast schilderde, immers: “even a tree should have a friend”. Ook wolkjes hadden volgens Ross vrienden nodig.

Wij laten deze zondagmiddag een expert op het gebied van ‘Bob Ross schilderen’ komen naar ons proeflokaal. In de workshop maken deelnemers onder begeleiding van een docent een schilderij in de stijl van Bob Ross: vrolijke landschapjes met “happy accidents” en “friendly trees”.

Bij de workshop serveren we koffie, thee en krijgt u wat lekkers.

Zondag 11 juni – Winkelproeverij – Jura Whisky’s

Tijd: 12:00 – 16:00

GRATIS
Locatie: Winkel

Whisky expert Toon de Gier komt de diverse whisky’s van het Schotse eiland Jura laten proeven. Vrije inloop en gratis toegang. Hij neemt onder andere de Bourbon en Rum Cask Finishes mee! Ideaal om even snel mooie whisky’s te proeven zodat je weet wat je als cadeau voor Vaderdag moet geven of vragen!

Vrijdag 16 juni – Whisky – Rum Festival

Tijd: 19:30 – 23:00

Prijs: € 20,00 per persoon (inclusief 8 drams)

Locatie: Winkel, Proeflokaal & Terras De Nieuwe Bourgondiër (Veerpromenade 21, 3351 HM, Papendrecht)

Wij gaan weer een avond organiseren waar het volledig om whisky & rum gaat. Er zullen tientallen flessen openstaan en ook leveranciers zullen aanwezig zijn om te vertellen over hun whisky’s en rum. Op deze avond kunt u dus echt in gesprek met de experts van de importeurs. Van klassieke Schotse Single Malt Whisky’s tot limited editions. Alles zal aanwezig zijn. Alle bezoekers krijgen een proefglas en er is de mogelijkheid om kaas- en borrelplanken te bestellen. Verder zullen we werken met drams welke voor € 2,50 per stuk te koop zullen zijn.

De proeverij zal over het gehele proeflokaal, winkel en op ons terras zijn. Geniet dus met tientallen mede-enthousiastelingen van een heerlijke avond vol proefplezier.

Bij een aankoop van een fles whisky krijgt u € 5,00 cashback van het entreegeld.

Zaterdag 8 juli – Bourgondisch Papendrecht

15:00 – 22:00

Prijs: € 15,00

Bigger, better & more!!!

Na de succesvolle en stijf uitverkochte editie van vorig jaar waar we maximaal 250 bezoekers mochten toelaten gaan we het dit jaar weer doen; het organiseren van BOURGONDISCH PAPENDRECHT. Op zaterdag 8 juli willen we minstens een drie misschien wel vier keer zo groot dagfestival in het Vondelpark gaan organiseren.

Bourgondisch Papendrecht is een uniek dagfestival in Papendrecht dat familievriendelijk is. Er zullen uiteraard Foodtrucks, Bierbrouwerijen, Wijnimporteurs, een Cocktail Bar en nog veel meer lekkers te drinken & eten zijn. Maar het is ook geheel kindvriendelijk! Er zullen spelletjes, een springkussen en veel activiteiten te beleven zijn voor de papa’s, mama’s, kinderen, opa’s, oma’s, groepen vrienden en vriendinnen of wie dan ook!

Verder zullen we op veler verzoek ook deze dag zorgen voor live muziek om het nog gezelliger te maken!

Iedereen krijgt een unieke herbruikbare beker om de bieren, cocktails en wijnen mee te drinken.

Voor kinderen onder de 12 jaar is het festival gratis.

Vrijdag 11 augustus – Bierfestival

15:00 – 21:00

€ 15,00 per persoon (inclusief 5 munten)

Op vrijdag 11 augustus organiseren wij op ons terras en in het proeflokaal een heus bierfestival. We laten talloze bieren proeven en serveren hapjes uit. Er zal gezellige muziek zijn en er worden heerlijke borrelplanken geserveerd. Er zijn tientallen verschillende bieren beschikbaar van verschillende brouwerijen, variërend van lokale brouwerijen tot nationale en internationale merken. Verder zorgen we nog voor spelletjes die je kan spelen en we maken er gewoon een gezellige middag van vol bierplezier!

Vrijdag 22 september Masterclass – Cognac

Tijd: 20:00 – 22:00

Prijs: € 30,00 per persoon

Locatie: Proeflokaal Mitra De Nieuwe Bourgondiër

In deze Cognac Masterclass leren deelnemers verschillende soorten cognac proeven en over de verschillen in smaak, aroma en kwaliteit. Tijdens de proeverij worden verschillende cognacs gepresenteerd, zoals VS, VSOP en XO, en er wordt uitleg gegeven over de productiemethoden en rijping van de cognac. Verder wordt ingegaan op gebruikte druivensoorten, de vergisting, de distillatie, de rijping in eiken vaten en de blendingsprocedures.

In totaal worden er 8 verschillende Cognac soorten geproefd en zullen we hapjes serveren.

Er is plek voor maximaal 20 personen.